Wednesday, March 7, 2007

ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ- Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗ



Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των δυτικών ανεπτυγμένων κοινωνιών?Η ανισομερής κατανομή του πλούτου που μπορέι κάποια στιγμή να οδηγήσει σε εξεγέρσεις την αδικημένη μάζα? Η υπερθέρμανση της οικονομίας?Το τέλμα στο οποίο οδηγεί τον σύγχρονο άνθρωπο η υπερκατανάλωση? Σιγά το ποσόν.Το πραγματικό πρόβλημα της δύσης είναι οι αιμορροίδες που εξελλίσονται σε νόσο λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής. Σύμφωνα με τους ειδικούς σχεδόν το 85% του πληθυσμού στις ανεπτυγμένες χώρες υποφέρει περιστασιακά ή χρόνια από το φαινόμενο των αιμορροΐδων που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και καταστρέφει την ποιότητα ζωής τους.Αυτό συμβαίνει λένε αυτοί που ξέρουν διότι ο δυτικός τρέχει πάρα πολύ με αποτέλεσμα να αναβάλλει συνεχώς το σωτήριο χέσιμο.Για να το πούμε επιστημονικώς υπάρχει έλλειψις κενώσεων. Ενώ σου λέει στην Αφρική που ο ιθαγενής έχει άφθονο χρόνο να ανακουφιστει(κάτω από τη χουρμαδιά,δίπλα στο ρινόκερω)-πόσο να σε στρεσάρει και να σε τρέχει η βοσκή βουβαλιών- τις αιμοροίδες δεν τις έχουν όχι μόνο στον κώλο τους ούτε κάν στο λεξικό τους. Οι αιμορροΐδες, εμφανίζονται με έντονο πόνο κυρίως κατά την αφόδευση και ορισμένες φορές συνοδεύονται από αιμορραγία. Αλλά επειδή είναι θέμα ταμπού -το τι κάνει ο καθένας με τον κώλο του είναι δική του δουλειά-μόνο το 0,3% χτυπάει την πόρτα του γιατρού.Οι πολλοί υπόλοιποι υποφέρουν σιωπηλά.

3 comments:

  said...

Τι να σου πω!! Με άφησες άφωνο!! Με λίγα λόγια τα είπες όλα :) Άραγε, πόσοι το έχουν σκεφτεί αυτό;

Anonymous said...

Απ' τον πολύ τον καπιταλισμό που με χαρακτηρίζει, σ'ενημερώνω ότι το σκέφτομαι να πάω σε γιατρό γιατί είμαι ασφαλισμένος ΙΚΑ (και όποτε πήγα στα εξωτερικά του ΙΚΑ υποχρεώθηκα και από την αναμονή και από την "ενδιαφέρον" που έδειξε ο γιατρός) και σκέφτομαι να πάω σε ιδιώτη. Αλλά πρέπει να βρω 50 με 60 ευρώ για την επίσκεψη και δε μου περισσεύουν, οπότε αυτά που σκέφτηκες περί των εχόντων αιμορροίδες -να μη σε στενοχωρήσω- αλλά είναι μπαρούφες. Και σου εύχομαι ποτέ να μην χρειαστεί να σκέφτεσαι και να φοβασαι πότε θα σου ρθουν για να πας τουαλέτα γιατί η επίσκεψη στο μερος είναι συνώνυμο πόνου και αιμορραγίας.

Anonymous said...

Θα πρέπει να συμπληρώσω ότι το φαινόμενο της αιμορροιδοπάθειας προέρχεται από παλιότερα κοινωνικά συστήματα ,γιαυτο και λεγόταν και "νόσος των αριστοκρατών".Όταν οι Λόρδοι ήταν στην πολυθρόνα τους όλη μέρα επόμενο ήταν να ευτραφούν οι αιμορροίδες.Εμείς βέβαια καθόμαστε για εργασιακούς και μεταφορικούς λόγους.Μιλώντας για καπιταλισμό και ελεύθερη αγορά συστήνω το www.byebyehemorrhoids.com και καλή ανακούφιση με λίγα έξοδα..