Sunday, October 21, 2007

ΒΡΑΖΙΛΙΑ -ΓΑΛΛΙΑ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

"Θεωρώ άκρως ανδιαφέρουσες τις διασκεδαστικές ομιλίες του Tσάβες και τη ρεαλιστική του οικονομία του πετρελαίου.Οι αμερικανοί είναι εχθροί στα λόγια αλλά καλοί συνεταιροι στις μπίζνες...Εχω πεί ότι ο Tσάβες είναι σαν την μπούρκα..Κάτι που θεωρούσαμε οπισθοδρομικό ,αλλά που τελικά κατέληξε εικόνισμα για τον 21ο αιώνα".
Μερικές φορές οι αλήθειες και η σε βάθος ματιά στα πράγματα έρχονται από ανθρώπους που δεν το περιμένεις.Οπως ο Γκαετάνο Βελόζο ο οποίος έκανε -ανάμεσα σε άλλες- αυτές τις δηλώσεις σε συνέντευξη του στο 7 της Ελευθεροτυπίας.
Δηλώσεις που μπορεί να μοιάζουν άσχετες αλλά με τη μέθοδο των συγκοινωνούντων δοχείων 'περνάνε" στη γλώσσα του Πασκάλ Μπρικνέρ. "Μία κάποια αριστερά αρνείται την πραγματικότητα, είναι επικίνδυνα μηδενιστική και βαθύτατα αντιδημοκρατική. Δεν διδάχθηκε τίποτε από την Ιστορία και πιστεύει ότι μπορεί να επιβιώσει μέσα από τη δημιουργία νέων εχθρών" είπε ο γάλλος συγγραφέας.Για να έρθει και η σειράμ μας. "Η Γαλλία και η Ελλάδα, καθυβρίζουν τις ΗΠΑ χωρίς να καταφέρνουν κάτι σπουδαίο από πλευράς τους. Προτιμούν να μεμψιμοιρούν, παρά να δρουν. Θεωρώ την κατάσταση αυτή παραίτηση".

No comments: