Tuesday, November 13, 2007

ΕΚΤΑΚΤΟΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Η Εθνική κυβέρνησις ανακοίνωσε ότι τροφοεφόδια ερρίφθησαν από ελικόπτερον super puma εις νήσους Κύθηρα και Αντικύθηρα.Εις δε νήσον Λειψοί(γνωστή ως νήσος Γιωτόπουλου) εδόθη η διαβεβαίωσις ότι συντόμως η κυβέρνησις θα φροντίσει την δρομολόγηση πλοίου.Ολα αυτά τα ωράια συμβαίνουν το σωτήριο έτος 2007 με τα λαμόγια τους εφοπλιστές να εκβιάζουν και να αποκλείουν νησιά από τον πολιτισμό και την κυβέρνηση να βγάζει πανηγυρικούς που πέταξε ελικόπτερο πάνω από νησί για να ρίξει τρόφιμα λές και οι άνθρωποι είναι στο βόρειο Πόλο.Δεν χρειαζόμαστε τους τούρκους,Ίμια φτιάχνουμε και μόνοι μας.

1 comment:

Matt said...

Τώρα χωρίς πλάκα, νομίζω πως όλοι οι νησιώτες, και ιδιαίτερα εμείς οι Κρητικοί, που ως γνωστόν δεν έχουμε και ιδιαίτερη ανάγκη τους μη Κρητικούς να μας σώσουν από τον οποινδήποτε (συνήθως εμείς σας σώνουμε) θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σοβαρά τη (μερική) αυτονομία του νησιού μας, σαν απόρροια μιας αλλαγής της πολιτειακής δομής της χώρας, σε ομοσπονδία. Είναι εξοργιστικό να βλέπουμε μπάτσους από την Αθήνα να το παίζουν ράμπο με κουκούλες και να τρομοκρατούν παιδιά και γέρους. Είναι επίσης εξοργιστική η αδιαφορία του αθηνοκεντρικού κράτους για την ελληνική επαρχία γενικότερα, η οποία έχει βέβαια συμβάλλει στο να παρατηρούμε αυτά τα άθλια φαινόμενα, σε πολλές απομονωμένες και απαξιωμένες περιοχές της παρτίδας μας.
Από την άλλη η Κρήτη θα μπορούσε να διαθέτει τους απαραίτητους πόρους για την οικονομική της ανάπτυξη πολύ εύκολα, αν παρέμενε ένα -ακόμα και μικρό μέρος- από τους φόρους που παράγονται στο νησί (μόνο το φπα 20% από τις δαπάνες του κάθε τουρίστα κάθε χρόνο, είναι ένα τεράστιο ποσό). Αυτό είναι εφικτό σε μια ομοσπονδία, όπως είναι εφικτή και η νομοθετική κατοχύρωση των ιδιαίτερων πολιτιστικών μας εκδηλώσεων (όπως αυτό της οπλοχρησίας σε πανηγυρικές εκδηλώσεις).
Κακά τα ψέμματα, έχουμε το δικαίωμα στην πρόοδο όπως και οι κάτοικοι της Αθήνας. Δηλαδή οι Γερμανοί, οι Ελβετοί και όλοι οι άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί που έχουν ομοσπονδιακή δομή στη χώρα τους τι το μεμπτό έχουν; Αν μη τι άλλο, θα γούσταρα πολύ να βλέπω μια σημαία με την Κρήτη, δίπλα στην Ελληνική και τη σημαία της Ε.Ε