Monday, December 10, 2007

ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΠΡΕΦΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ?

..."αν έβλεπες τα χάλια του πολιτικού συστήματος σήμερα στην Ελλάδα θα χαιρόσουν με το δικό μας." Του Κώστα Σκουτέλη, Θεσσαλονίκη ... Την Κυριακή παρακολούθησα την ταινία " Lions for Lambs" ή ελληνιστί Λέοντες αντί Αμνών. Δεν θα σχολιάσω την ταινία γενικότερα, απλά θα αναφερθώ σε μια σκηνή που μου προκάλεσε έκπληξη.

Ο γνωστός Ρόμπερτ Ρέντφορντ (ο οποίος έχει βάλει και την σκηνοθετική του υπογραφή) υποδύεται έναν καθηγητή πολιτικών επιστημών αμερικάνικου κολεγίου, ο οποίος στην συγκεκριμένη σκηνή δέχεται ένα μαθητή του για να συζητήσουν και να λύσουν το πρόβλημα των απουσιών του. Σε ερώτηση λοιπόν του καθηγητή, γιατί ενώ στην αρχή ήταν συνεπής και μετά εξαφανίστηκε, ο μαθητής απαντά πως στην αρχή όταν το μάθημα είχε να κάνει με την αρχαία Ελλάδα, το πολιτικό σύστημα της, τη Δημοκρατία και τους φιλοσόφους είχε πολύ ενδιαφέρον γιατί είχε κάποιος να μάθει πολλά από την Ελλάδα, και ότι όταν το μάθημα πέρασε στην πολιτική του σήμερα στην Αμερική τον άφηνε αηδιασμένο και αδιάφορο.

Και έρχεται η αποστομωτική απάντηση του Ρ.Ρέντφορντ..."αν έβλεπες τα χάλια του πολιτικού συστήματος σήμερα στην Ελλάδα θα χαιρόσουν με το δικό μας." Το όνειρο και τα εκατομμύρια ευρώ της κυβέρνησης και του Αβραμόπουλου για προβολή της χώρας μας μέσα απο ταινίες του Hollywood επιτέλους πιάνουν τόπο..!!!!!

από press-gr.blogspot.com

No comments: