Sunday, December 30, 2007

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΠΑΣΧΑΣ


Καλή χρονιά παιδιά(σε όσους περισσότερους γίνεται).

Monday, December 24, 2007

ΣΟΥΔΑ ΑΚΟΥΕΙ?

Ψάχνοντας τα geological sites των επισκέψεων στο blog διαπίστωσα ότι ένα δυσανάλογα μεγάλο ποσοστό προέρχεται από τη Σούδα.Δύο τινά συμβαίνουν.Η ότι υπάρχει κάτι ενδιαφέρον στο blog για τους Κρητικούς κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής ή ότι κάποια λέξη στα γραφόμενα τράβηξε την προσοχή των "ενοικιαστών" τμήματος της περιοχής στη Σούδα.Αν ισχύει το δεύτερο ,αυτό σημαίνει ότι οι ενοικιαστές έχουν εγκαταστήσει και τα κατάλληλα μηχανήματα που "αφουγκράζονται" περίεργους ήχους και λέξεις "κλειδιά" και προχωρούν σε έρευνες και φακελλώματα.Να κάνω λάθος?

Friday, December 21, 2007

RESPECT ΣΤΟΝ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟ

Ο Χρήστος Ζαχόπουλος άνοιξε τον δρόμο κάνοντας το 1-0.Είναι ο πρώτος πολιτικός που φουντάρει υπό την απειλή αποκαλύψεων δείχνοντας τον γιαπωνέζικο τρόπο αντίδρασης.Υπό αυτή την έννοια respect για τον πρώην Γενικό Γραμματέα του υπουργέιου Πολιτισμού.Το κακό είναι ότι η απόπειρα του Ζαχόπουλου κάνει να φάινονται πιό "φθηνοί" κάτι άλλοι που σφυρίζουν αδιάφορα σε αποκαλύψεις και "δαγκώνουν" την καρέκλα του υπουργέιου τους.

Thursday, December 20, 2007

ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ ΤΟ ΨΗΛΟΤΕΡΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Η ελληνική κακογουστιά σε όλο της το μεγαλείο.Ο Δήμαρχος Ιλίου κύριος Ζενέτος είχε τη φαεινή ιδέα να στολίσει φέτος μία από τις κεραίες της Ραδιοφωνίας που βρίσκονται σητν περιοχή του.Έντυσε τη κεραία με γιρλάντες και φωτάκια,την ονόμασε δέντρο και στον δρομο που χάραξε ο ένας και μοναδικός Πανίκας Ψωμιάδης καλεί τους πολίτες του Δήμου να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα "κάτω από το ψηλότερο δέντρο της Ευρώπης".Αυτή η μανία του τίποτα να δέιχνει ότι είναι κάτι μεγάλο προσωποοιείται θαυμάσια στο πρόσωπο του Ζενέτου.Μεγάλο νούμερο πρέπει να ειναι αυτός.Αλλο ένα δηλαδή δηλαδή που κοροιδεύει με καρθεφτάκια τους ιθαγενείς.

Monday, December 17, 2007

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

Σε αυτήν τη χώρα έχεις πάρα πολλές πιθανότητες να γίνεις μισάνθρωπος. Η ελληναρία κυρίως. Παρκάρει όπου να 'ναι προκειμένου να κάνει τη δουλειά της, δεν σέβεται τον διπλανό, πετάει πράγματα απ' τα μπαλκόνια, δηλαδή τέτοια πράγματα τα οποία εσύ τα θεωρείς αυτονόητα, αυτή η νεοπλουτίστικη νοοτροπία. Δεν μπορούν να περπατήσουν δύο άνθρωποι φίλοι σε ένα πεζοδρόμιο και να χαρούν μία βόλτα. Ο περιπτεράς έχει στήσει το μικρό του διαμέρισμα, η άλλη έχει βγάλει τα σκουπίδια, ο άλλος τραπέζια, ο άλλος δεν νοιάζεται καθόλου τι κάνει το σκυλί του, το θεωρεί δεδομένο ότι πρέπει να είσαι φιλόζωος, μια σειρά από τέτοια πράγματα. Υπάρχει μία διάθεση -δεν ξέρω από πού έχει προκύψει αυτή- για παραβατικότητα. Έχουνε μία μανία όλοι να πάνε κόντρα σε ένα δρόμο που απαγορεύεται προς αυτή την κατεύθυνση, πάνε όμως, είτε με τη μηχανή είτε με το αμάξι, έλα μωρέ, δεν τρέχει και τίποτα. Εν τω μεταξύ την ίδια στιγμή είναι μια χώρα με πάρα πολλά τροχαία. Με υπογεννητικότητα και τόσα πολλά τροχαία και με τέτοιο ρατσισμό απέναντι στους μετανάστες δεν νομίζω ότι σας παίρνει, κύριε... Δεν φτάνει που δεν σέβεστε τίποτα, έρχονται κι οι άνθρωποι εδώ να συμβάλλουν -εργατικά χέρια, οτιδήποτε- και πουλάτε και μούρη κι από πάνω; Δεν μπορώ να καταλάβω μερικές φορές. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη εξορία απ' το να μην καταλαβαίνεις την καθημερινότητα της πόλης που ζεις. Αναρωτιέσαι, τώρα αυτό τι σημαίνει; Τώρα αυτός γιατί συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο; Τι λέει τώρα ξαφνικά; Αυτό είναι μεγαλύτερη εξορία απ' το να ζεις σε μια ξένη χώρα που ξέρεις πού αρχίζουν και τελειώνουν τα όρια. Είναι μια χώρα που όλοι έχουν δίκιο. Αυτό είναι καταπληκτικό.

από τη lifo

Saturday, December 15, 2007

ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΝ "Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ"

Πάει κι ο Μαγγίνας με το φιλόξενο αναψυκτήριο του.Με λίγο σπρώξιμο από το Θέμα του Τριανταφυλλόπουλου ο οποίος φάινεται τώρα που δουλεύει στον Κουρή ,μόνο από την εφημερίδα χτυπά κυβερνητικούς.Από το κανάλι τα ρίχνει σε ΠΑΣΟΚους like Πετσάλνικος.Τό θέμα είναι ότι από όπου να το πιάσεις το ζητημα βρωμάει.Βάζεις υπουργούς Απασχόλησης να σου λύσουν το ασφαλιστικό και έχουν ανασφάλιστούς αλλοδαπούς.Βάζεις υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ να σου λύσουν το οικιστικό και σηκώνουν βίλες χωρίς άδεια.(μάλιστα ο Σουφλιάς τάχθηκε λέει υπέρ της αποπομπής Μαγγίνα στη σύσκεψη με τον Καραμανλή,άκου να δείς ο μέγιστος).Αυτό που μου έκανε πάντως την μεγαλύτερη εντύπωση βλέποντας το αναψυκτήριο Μαγγίνα ήταν η περίφραξη.2,5 μέτρα τσιμεντότοιχος και πάνω-πάνω κερασάκι αγκαθωτό συρματόπλεγμα.Ο Μαγγίνας είχε φτιάξει το μικρό του Κορυδαλλό.Τι φοβούνται ήθελα να ήξερα αφού όλα οπως θέλουν τα έχουν φτιάξει.

Friday, December 14, 2007

ΜΑΚΑΚΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΦΟΥΣΤΗ

Μια χαρά τα λέει ο Καρβέλας.Προτιμώ την αγενη ειλικρίνεια του ,από το δήθεν του Λαζόπουλου που συναναστρέφεται όλη την Εκάλη και μετά το παίζει λαικός και αριστερός.Και όταν σατιρίζεις έναν ανθρωπο βάζοντας το κεφάλι του στο σώμα ενός πιθήκου που τον "παίζει" και τον ονομάζεις μακάκα θα πρέπει να είσαι έτοιμος να φάς και εσύ τη ροχάλα σου με το να σε αποκαλέσει αυτός ¨φούστη".Ο Καρβέλας είναι απότομος ,brutal και ψυχάκιας αλλά δεν έκανε ποτέ τον τιμητή της δημοκρατιας και τον "καθαρό" αντίπαλο του σάπιου συστήματος από τα εβένινα καταστρώματα θαλαμηγών διαπλεκομένων.Ούτε αριστερός το έπαιξε ποτέ.Τώρα που η αριστερά είναι ακίνδυνη έχει γίνει μόδα στα καφέ του Κολωνακίου και στα μπαρ του Ψυρρή.Γιατί κανένας από αυτούς που αγανακτούν με το σύστημα δεν φοράει μια κουκούλα να σπάσει τράπεζες? Μήπως γιατί έχουν εκεί τις καταθεσάρες τους και τα βράδια τρώνε με τους Καρατζάδες,τους Βγενόπουλους και τους Μπενόπουλους?

Thursday, December 13, 2007

ΠΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠ'ΟΛΕΣ?


Θα ήθελα αν γινόταν να φτιάξουμε μερικές ξεχωριστές Ελλάδες.Ετσι για να δούμε ποιά θα πάει καλύτερα ,ποιά θα βαδίσει πιό γρήγορα,ποιά θα γίνει πιό δίκαιη- πιό σωστή με τους πολίτες της.Μια Ελλάδα από αυτές σίγουρα θα ανήκε στον κύριο Ψωμιάδη δικαιωματικά.Μαζί θα στριμώχνονταν ο Ανθιμος ,ο Χριστόδουλος αν προλάβαινε,νομίζω κι ο Ζουράρις ,όσοι είναι τσάμπα μάγκες,πατριώτες της ψησταριάς,περνάνε φανάρια με κόκκινο ,προσπερνούν τις ουρές για να βγούνε πρώτοι,καθαρίζουν με το νυχάκι του μικρού με τελετουργικό τρόπο το τσιτσί που έχει μείνει στο δόντι.Στην άλλη Ελλάδα να έμεναν οι Γιακουμάτοι και οι Μανώληδες ,άλλη φάρα αυτή,επιδειξίες και λαικιστές αλλά στο πιό βιτρινάτο και Βουκουρεστίου.Μαζί τους κι όλοι όσοι τους μοιάζουν.Στην τρίτη Ελλάδα οι "σοσιαλιστές" τύπου Ευθυμίου,Πρωτόπαππα και ότι αντιπροσωπεύουν αυτοί,κάτι πουθενάδες δηλαδή που βρεθηκαν με περιουσία ξαφνικά επί Ανδρέα.Μια Ελλάδα να κρατήσουμε για τους ΚΟΥΚΟΥέδες,θέλουν το χώρο τους κι αυτοί να στήσουν την επανάσταση.Και μια Ελλάδα για την σιωπηρή μειοψηφία.Αυτούς που υπομένουν υπομονετικά τους Ψωμιάδηδες και τους Πρωτοπαππάδες της κάθε ημέρας.Πού περιμένουν στο φανάρι,που στήνονται ευγενικά στις ουρές ,που λένε ένα ευχαριστώ όταν τους παραχωρείς προτεραιότητα, που δεν τσιρίζουν και το παλεύουν όσο μπορούν με το χαμόγελο στο στόμα.Να δούμε ποιά Ελλάδα θα πάει μπροστά...Εχω μια υποψία ότι η τελευτάια Ελλάδα θα πάει μπροστά αλλά η πρώτη θα περάσει καλύτερα.Γιατί οι ελληνάρες της πρώτης Ελλάδας πάντα θα έχουν το τρόπο τους.Θα χρεώνονται,θα χρεώνουν όλο τον κόσμο ,θα αφήνουν δάνεια να πληρώνουν και τα τρισέγγονα τους ,θα κλανουν στα λεωφορεία αλλά θα περνάνε καλά και θα πεθαίνουν από χοληστερίνη.Ηδη η Ελλάδα είναι δική τους,από την αρχή της την έχουν κατακτήσει.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ -THE SHOW MUST GO ON

Δεν μπορώ να πιστέψω συνδικαλιστικές ηγεσίες που είναι κολλημένες σε κόμματα εξουσίας.Για αυτό και δεν μου κάνουν τίποτα οι πανηγυρισμοί της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για την επιτυχία της χθεσινής απεργίας.Πως να πάρεις στα σοβαρά ανθρώπους που έχουν αναδειχθεί μέσα από μηχανισμούς και επιδιώκουν πόστα και υπουργιλίκια.Μια ματιά στο παρελθόν της ΓΣΕΕ,της ΑΔΕΔΥ και του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων στις τράπεζες πείθει.Πιπεργιάς,Πολυζωγόπουλος,Κανελλόπουλος,Πρωτόπαππας...(Παρεπιπτόντως ο κύριος Πρωτόπαππας που ατύχησε με το κόμμα του στις πρόσφατες εκλογές τοποθετήθηκε επικεφαλής οργανισμού από υπουργό της ΝΔ-για να καταλάβουμε καλύτερα πόσο σικέ είναι όλα).Και πως να πειστώ εγώ τώρα από προέδρους συνδικαλιστικών ενώσεων που είναι ταυτόχρονα μέλη κομμάτων?Στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία του ΠΑΣΟΚ.Γιατί να μην σκεφτώ ότι οι κύριοι αυτοί -που τα πιάνουν από παντού ως στελέχη κρατικών οργανισμών,στελέχη συνδικαλιστικού οργάνου και μέλη επιτροπών -δεν παίζουν το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ? Η και του ΚΚΕ σε ότι αφορά το λαικίστικο ΠΑΜΕ,βαρέθηκα την αριστερή δογματική καθοδήγηση με στόχο τα εκλογικά ποσοστα.Ανεξαρτήτως πόσοι βγήκαν στους δρομους χθες,τi ποσοστό από αυτούς πείθονται από μούρες σαν του προέδρου της ΓΣΕΕ?Μην πανηγυρίζουν λοιπόν οι αρχισυνδικάλες ,δεν είναι δικοί τους οι απεργοί και οι διαδηλωτές,είναι οι τρομαγμένοι από το μέλλον που έρχεται.

Tuesday, December 11, 2007

ΚΑΛΟ ΑΝΤΡΟΠΟ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΜΑΓΓΙΝΑ

Καλός άνθρωπος ο κύριος Μαγγίνας.Πολύ καλός.Μην δεί μετανάστη άστεγο κατευθείαν να τον περιθάλψει.Γεμάτη είναι η βίλα του στο Κορωπί από κατατρεγμένους του τρίτου κόσμου.Αφού ακούγεται ότι αυτός και η γυναίκα του μένουν στο σπιτάκι του κήπου για να αισθανθούν καλύτερα οι φιλοξενούμενοι.Ο Μαγγίνας είναι η Μητερα Τερέζα του Κορωπίου.Στην Ινδία τιμάται ήδη όπως και η συγχωρεμένη σε τοπικά φεστιβάλ ενώ το ανώτατο τρίπτυχο της ινδουιστικής θρησκείας έχει γίνει ήδη Βράχμα-Βισνού-Μαγγίνα.Το κύριο Μαγγίνα φιλοξενεί λοιπον τους μετανάστες,καθημερινά τους πηγαίνει το πρωινό τους,τους μαγειρεύει, περιποιείται τον κήπο και τους καθαρίζει μην γυρίσουν στην Βομβάη και πούν κακή κουβέντα.Και από σεμνότητα δεν είχε πεί μέχρι τώρα ότι πήρε τους ινδούς στο σπίτι γιατί κανένας άλλος στην περιοχή δεν ήθελε να τους νοικιάσει σπίτι επειδή έχουν ανάπηρο παιδί.Ολοι οι άλλοι είναι κακοί ,μόνο το κύριο Μαγγίνα έχει καλή καρδιά.Ετσι είναι.Μετα να τους στείλει να τους "φιλοξενησει" κι Σουφλιάς στο αυθαίρετο που σηκώνει στο Λαγονησι.

Monday, December 10, 2007

ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΠΡΕΦΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ?

..."αν έβλεπες τα χάλια του πολιτικού συστήματος σήμερα στην Ελλάδα θα χαιρόσουν με το δικό μας." Του Κώστα Σκουτέλη, Θεσσαλονίκη ... Την Κυριακή παρακολούθησα την ταινία " Lions for Lambs" ή ελληνιστί Λέοντες αντί Αμνών. Δεν θα σχολιάσω την ταινία γενικότερα, απλά θα αναφερθώ σε μια σκηνή που μου προκάλεσε έκπληξη.

Ο γνωστός Ρόμπερτ Ρέντφορντ (ο οποίος έχει βάλει και την σκηνοθετική του υπογραφή) υποδύεται έναν καθηγητή πολιτικών επιστημών αμερικάνικου κολεγίου, ο οποίος στην συγκεκριμένη σκηνή δέχεται ένα μαθητή του για να συζητήσουν και να λύσουν το πρόβλημα των απουσιών του. Σε ερώτηση λοιπόν του καθηγητή, γιατί ενώ στην αρχή ήταν συνεπής και μετά εξαφανίστηκε, ο μαθητής απαντά πως στην αρχή όταν το μάθημα είχε να κάνει με την αρχαία Ελλάδα, το πολιτικό σύστημα της, τη Δημοκρατία και τους φιλοσόφους είχε πολύ ενδιαφέρον γιατί είχε κάποιος να μάθει πολλά από την Ελλάδα, και ότι όταν το μάθημα πέρασε στην πολιτική του σήμερα στην Αμερική τον άφηνε αηδιασμένο και αδιάφορο.

Και έρχεται η αποστομωτική απάντηση του Ρ.Ρέντφορντ..."αν έβλεπες τα χάλια του πολιτικού συστήματος σήμερα στην Ελλάδα θα χαιρόσουν με το δικό μας." Το όνειρο και τα εκατομμύρια ευρώ της κυβέρνησης και του Αβραμόπουλου για προβολή της χώρας μας μέσα απο ταινίες του Hollywood επιτέλους πιάνουν τόπο..!!!!!

από press-gr.blogspot.com

Wednesday, December 5, 2007

Η ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ


Μάρτυρας: «Θεωρεί υπεύθυνους τους Εβραίους ακόμη και για τα μεταλλαγμένα».

Πλεύρης: «Λέτε ψέματα. Εβραίοι».

Μάρτυρας: «Εμείς είμαστε Εβραίοι;».

Πλεύρης: «Και χειρότεροι».

Σουρεαλιστικός διάλογος από τη δίκη του Πλεύρη με το αρβανίτικο επώνυμο και το "καθαρό" ελληνικό αίμα στις φλέβες.Ο αποστεωμένος Πλεύρης δικάζεται για το βιβλίο που έγραψε εναντιον των Εβραίων και το οπόιο υποστηρίζει στο δικαστήριο με την αυθεντική σχιζοφρένεια ενός serial killer.O άνθρωπος έχει τόσες εμμονές και ψυχολογικά προβλήματα που πλέον είναι να μην τον παίρνει κανείς στα σοβαρά.Ας τον αγνοήσει η δικαιοσύνη ,ανήκει πλέον στην επιστήμη.Τόσο επικίνδυνος που εξουδετερώνει ο ίδιος την επικινδυνότητα του και πηδάει τα καγκελα του Δρομοκαίτειου.Αλλωστε όλοι οι φανατισμοί στο βάθος την ίδια εγκεφαλική ανωμαλία έχουν ως αφετηρία.Δεν έχει πολλές διαφορές ο εγκέφαλος του Kωνσταντίνου από αυτον της Λουκά.Ενας άλλος εβραίος ο Σίγκμουντ το ήξερε πολύ καλά αυτό και θα τον συγχωρούσε τον-κόκκινο συνεχώς σαν τον κώλο της μαιμούς- Πλεύρη.

Tuesday, December 4, 2007

ΑΧΘΟΣ ΖΟΥΡΑΡΙΣ

Ντου στην εφημεριδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ έκαναν προχθές άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου γράφει το mediablog.gr.Ηταν μια διαμαρτυρία γιατί την προηγούμενη Παρασκευή η εφημερίδα στην οποία αν δεν κάνω λάθος ειδικός σύμβουλος ο "πρυτανης" του glamorous εθνικοπροοδευτισμού Ζουράρις δημοσίευσε τις φωτογραφίες 3 συντρόφων τους. Εν τω μεταξύ ο συντάκτης που υπέγραφε το θέμα και δεν είχε ιδέα για τη φωτογραφία παραιτήθηκε απο ευθιξία.Να η άλλη πλευρά της δημοσιογραφίας πίσω από τα λαμπερά τηλεοπτικά παράθυρα.

ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ


Φωτογραφία από το 2004.Οι ισραηλινοί χρησιμοποιούν έναν παλαιστίνιο πιτσιρικά ως ασπίδα για να μην πετάνε πέτρες στα οχήματα τους οι φίλοι του.

Monday, December 3, 2007

ΠΩΣ ΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ

Δεν ξέρω γιατί με έπιασε αυτός ο οίστρος μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα αντί να πέσω να ξεραθώ.Αλλά έβλεπα πριν από λίγο στις ειδήσεις την υπόθεση της Ολυμπιακής.Κλασσικη περίπτωση ατυχησάσης κυρίας που πέρασε την ακμή της και τα ντουζένια της αλλά έπεσε σε λάθος χέρια και στους ζιγκολιάρηδες της εξουσίας και του συνδικαλισμού.Του βλέπω τώρα να βγάινουν και να τσιρίζουν "αθώοι του αίματος" ,όλοι αυτοί που την κατάντησαν σε αυτά τα χάλια.Οι συνδικάλες που νόμιζαν ότι η Ολυμπιακή ήταν τσιφλίκι τους και έτρωγαν με χρυσα κουτάλια διορίζοντας διάφορους άχρηστους ,από τα βλαστάρια τους μέχρι τριτοκούνιαδα και οι πολιτικοί -άλλα λαμόγια αυτοί.Τώρα όλοι μαζί κλαίνε πάνω από το πτώμα της συγχωρεμένης και προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι ζωντανή.200 εκ.ευρώ έλλειμμα το χρόνο , 2 δις ευρώ συσσωρευμένα χρέη.Οπου ναναι θα αρχίσουν και τα εθνικοπατριωτικά περί εθνικού αερομεταφορέα,περί των 5 κύκλων που διαφημίζουν την Ελλάδα ,περί Ωνάση που θα τρίζουν τώρα τα κόκκαλα του.Ολα αυτά τα λαμόγια τον πατριωτισμό τον έχουν κάνει βιομηχανία.

ΜΠΟΜΠολας ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν μας άφησαν οι ισχυροί να περάσουμε το νόμο για το βασικό μέτοχο θυμάται τώρα ο Ρουσόπουλος τα περσινά ξινά σταφύλια.Εννοείται ότι οι ίδιοι ήθελαν να απαλλάξουν το κράτος από τους νταβατζήδες αλλά ας όψεται το παρακράτος των εκδοτών.Κι έτσι αφού ένιψαν τας χείρας τους κάνοντας ότι μπορούσαν τώρα είναι ελεύθεροι να κάνουν τα big deal με τους ίδιους που υποτίθεται κυνηγούσαν-και σε καλύτερη τιμή μάλιστα.Στα καμμένα της Πελοπονήσσου τις μεγάλες δουλειές τις έχει πάρει ο Μπόμπολας.Τους μεγάλους δρομους εξακολουθεί να τους φτιάχνει ο Μπόμπολας.Τώρα το χιονοδρομικό του Παρνασσού το πήρε κι αυτό ο Μπόμπολας και έχω μία υποψία ότι εκεί στο Μητροπολιτικό πάρκου του Ελληνικού πάλι ο Μπόμπολας θα ξεπροβάλλει.Γενικώς η εταιρία του Μπόμπολα είναι κάτι σαν την ACME στα LOONEY TUNES.Μία και μοναδική.

Ο ΚΙΛΙΒΑΝΤΑΣ

Τελικά τι είναι αυτό που μένει σε αυτή τη ζωή?Μια κακία.Βλέπω το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου αποστεωμένο ,αγνώριστο να χαμογελά με προσπάθεια και σκέφτομαι πως ήταν αυτός ο άνθρωπος πριν από ένα χρόνο (ίσως και λιγότερο).Αμετροεπής,με κακίες και εμμονές ,χρησιμοποιούσε τον άμβωνα της εκκλησίας για κηρύγματα μίσους.Φώναζε για ψευτοκουλτουριάρηδες και κομμένα χέρια ,είχε την εντύπωση όχι ότι εκπροσωπεί το θεό αλλά ότι είναι ο ίδιος ο θεός.Και ξαφνικά η ανώμαλη προσγείωση.Η Ασθένεια που σε ακουμπά "μαλακά" στη θνητότητα σου.Η Μεγάλη σφαλιάρα...Τώρα που βλέπει τον κιλιβάντα του πολυβόλου να έρχεται είμαι περίεργος αν κοιτάζει λίγο πίσω ,αν καταλαβαίνει τα σφάλματα,αν αντιλαμβάνεται πόσο λάθος ήταν ο δρόμος της αδυναμίας που είχε πάρει και που τον έκανε να φαντάζεται ότι είναι παντοδύναμος.