Tuesday, January 8, 2008

ΜΗΝ ΤΡΑΒΑΣ ΜΠΑΤΣΟ ΠΟΥ ΒΑΡΑΕΙ

Στο Σύνταγμα, στη Φιλελλήνων, σήμερα λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι, αστυνομικοί έχουν συλλάβει έναν μετανάστη, πιθανότατα μικροπωλητή.
Τρεις με τέσσερις από αυτούς τον έχουν ακινητοποιήσει: Μια (!) αστυνομικός του πατάει την πλάτη με το γόνατο και ένας άλλος του κρατάει το κεφάλι κολλημένο στο πεζοδρόμιο.
Ο μετανάστης απλώς βογκάει. Περαστικοί έχουν μαζευτεί και διαμαρτύρονται στους αστυνομικούς, κοσμώντας τους με διάφορα επίθετα, κάποιοι πολίτες βιντεοσκοπούν το γεγονός.
Οι αστυνομικοί μαζί με δυο τρεις της δημοτικής αστυνομίας αισθάνονται παγιδευμένοι και καλούν ενισχύσεις. Μαζεύονται περιπολικά, συλλαμβάνουν τον μετανάστη και μαζί με αυτόν προσάγουν και δυο ακόμα πολίτες! Τον ένα για εξύβριση και αντίσταση κατά της αρχής (sic) και τον δεύτερο γιατί βιντεοσκοπούσε! Μεταφέρονται όλοι μαζί στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως, μαζί με κάποιους μάρτυρες.
Ο μετανάστης περνάει αύριο αυτόφωρο παρότι είχε τα χαρτιά του κανονικά γιατί δεν είχε άδεια μικροπωλητή! Αυτός που βιντεοσκοπούσε περνάει επίσης αυτόφωρο....

Από το press-gr

Τελικά -εκτός από τη συμπεριφορά στον συμπολίτη μας από τα fake όργανα της τάξης-γιατί απαγορεύεται η χρήση κάμερας και δικάζεται ο κάτοχος της? Είναι παράνομη?κι αν είναι παράνομη η κάμερα γιατί είναι νόμιμες τόσες κάμερες της ασφάλειας πάνω από τα κεφάλια μας?Και γιατί όταν την κάμερα την κρατά μπάτσος σε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις δεν τρέχει τίποτα?

3 comments:

Νομίζω said...

Ααα...! Αυτό λοιπόν εννοεί ένας μπατσος όταν λέει "δημιουργική μέρα".

Νομίζω said...

Πάντως, μπορεί να μην τον συλλάβανε επειδή τράβαγε με την κάμερα αλλά επειδή νομίζανε πως γύριζε κάποιο καλλιτεχνικό φιλμ.
Μην προτρέχουμε...

Anonymous said...

Γεια χαρά! Σήμερα παρ' ολίγον να την πάθω κι εγώ και θα ήθελα να μάθω τί πραγματικά ισχύει ....
Μπάτσοι που με είδαν να τους βιντεοσκοπώ με το κινητό μου, μου πήρα τα στοιχεία και με απείλησαν με αυτόφωρο κτλ. Έχουν το δικαίωμα αυτό; Ήταν παράνομο αυτό που έκανα;
Για την ιστορία, οι μπάτσοι ήταν σε περιπολικό, έκαναν σήμα σε πολίτη, μέσα απο το περιπολικό,του μίλησαν για λίγο και τον είδα να φέρνει από τοαυτοκίνητόο του έγγραφα, προφανώς αυτοκινήτου. Σημειωτέον οτι έβρεχε και ο πολίτης περιφερόταν βρεχόμενως ενώ οι ακατανόμαστοι ... έκλειναν περισσότερο το παράθυρό τους.Το βιντεάκι του κινητού το έσβησα υπό την απειλή της ... ταλαιπορίας. Για το συμβάν υπαρχουν άλλοι 4 μάρτυρες. Αν μπορείς να με διαφωτίσεις!!!!!!!!
email aner_no1@yahoo.com