Friday, February 1, 2008

ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ

Πως μπορεί εργαζόμενοι και μάλιστα σε επιχειρήσεις κοινής ωφελείας να αξιώνουν δικτατορικά από την επιχείρηση να μην ωφελήσει το κοινο;Συμβαίνει όταν πρόκειται για τους ελληνες συνδικαλιστες που αντιδρούν στην λειτουργία μετρό και ηλεκτρικού μέχρι τις 2 τα ξημερώματα παρασκευή και Σάββατο.Ένα μέτρο ,φιλολαικό που πάρθηκε μετά από απαίτηση του κόσμου και που θα διευκολύνει πάρα πολύ ,που θα μειώσει και τα τροχαία δυστυχήματα αφού θα παίρνουν λιγότεροι το ι.χ για να βγούν το βράδυ ,που θα γλυτώσει από τα έξοδα του ταξί τους πιό φτωχούς ,που,που,που....όμως δεν κάνει στους συνδικάλες οι οποίοι προβάλλουν διάφορα για να ματαιώσουν την προσπάθεια.Μιλάνε για κίνδυνο των οδηγών λόγω της ώρας , για μη επαρκές προσωπικό ,κατεβάζουν ότι δικαιολογία μπορούν όπως ότι θα αυξηθεί το παθητικό της επιχείρησης.Ας μην ζητάνε και αυξήσεις τότε.Είναι τρομερά αλτρουιστής ο έλληνας συνδικαλιστής.Οταν όμως έρθει καμμιά ιδιωτικοποίηση like mitsotakis τότε θυμούνται τις επιχειρήσεις που λειτουργούν για την εξυπηρέτηση του κόσμου και κολοκύθια τούμπανα.

Η κίνηση «Γενιά των 700 ευρώ» οργανώνει μέσω του Διαδικτύου κατάληψη στο σταθμού του μετρό στο Σύνταγμα, τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 9 Φεβρουαρίου, ζητώντας να εφαρμοστεί η απόφαση για παράταση των δρομολογίων και μετά τα μεσάνυχτα.

3 comments:

Νομίζω said...

Το μετρό υπάρχει για τον κόσμο. Η Αθήνα που δεν κοιμάται ποτέ το χρειάζεται.
Σε πολλές πόλεις της Ευρώπης το μετρό είναι 24ωρο για ευνόητους λόγους.
Οι συνδικαλιστές είναι αντικοινωνικοί.

Όταν όμως αντί για οδηγούς βάλουν υπολογιστές, όπως σε μια από τις Γραμμές του Παριζιάνικου μετρό, τότε θα αρχίσουμε τα μα και μου.

Billie Gin said...

Ποιά διοίκηση αξιώνει από τους υπαλλήλλους της να δουλεύουν 2 ώρες παραπάνω χωρίς να πληρώνονται? Δεν φταίνε μόνο οι εργαζόμενοι

Synnous - ΣΥΝΝΟΥΣ said...

όχι μόνο το Μετρό αλλά και το τρένο και τα τρόλεϊ όλο το 24ωρο
Παρασκευή και Σάββατο γιατί όχι και την Κυριακή. Λογικά το καλοκαίρι θα έπρεπε να λειτουργεί και κάθε μέρα 24 ώρες μετρό και τρένο.