Wednesday, April 23, 2008

ΔΕΥΤΕ ΛΑΒΕΤΕ ΦΩΣ ΚΑΙ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΜΕ ΟΛΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ

Δύο δελτία τύπου για την έλευση του αγίου φωτός στους δήμους Αμαρουσίου και Ιλίου.Η διαφορά είναι ότι στο Μαρούσι ο δήμαρχος ως "προσηλωμένος στην ορθόδοξη παράδοση μας" θα πάει ο ίδιος να το φέρει ενώ στο Ιλιο θα στείλουν απεσταλμένο του δημάρχου στην Ιερουσαλήμ.Από ότι καταλαβαίνω κάθε δήμος μπαίνει στα έξοδα για να φέρει το Αγιο Φως,φαντάζομαι και οι υπολοιποι δήμοι το ίδιο θα κάνουν΄.Κάθε δήμος θέλει το δικό του φώς.Οπότε μην έχουμε την απορία πως μαζεύεται κάθε Πάσχα τόσος κόσμος στην ιερουσαλήμ,των Δήμων είναι που κάνουν vacance με δικά μας χρήματα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Άγιο Φως φέρνει το Μ. Σάββατο στο Μαρούσι, ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα για να μεταφέρει στην πόλη του Αμαρουσίου το Άγιο Φως, εκφράζοντας έτσι το σεβασμό και την προσήλωση του στην ορθόδοξη παράδοσή μας και στο μήνυμα της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης, που είναι η Ανάσταση του Κυρίου.

Ο κ. Πατούλης θα συμμετάσχει στην επίσημη αποστολή του Υπουργείου Εξωτερικών για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο, συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πατέρα Νικόλαο.

Το Άγιο Φως θα γίνει δεκτό στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Αμαρουσίου, το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ και ώρα μεταξύ 19:30 και 20:30, παρουσία επισήμων και κατοίκων της πόλης μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελετή υποδοχής του Αγίου Φωτός στο Δήμο Ιλίου

Το Μεγάλο Σάββατο 26 Απριλίου 2008 και ώρα 6.45 μ.μ. θα γίνει στη συμβολή των οδών Πρωτεσιλάου και Πριάμου η τελετή υποδοχής του Αγίου Φωτός, το οποίο θα φέρει ο απεσταλμένος του Δήμου Ιλίου στην πόλη.Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος κάθε ενορίας του Δήμου θα παραλάβει το Άγιο Φως από τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας.

Σας ευχόμαστε καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.


Ο Δήμαρχος Ιλίου

Νίκος Ζενέτος

1 comment:

Anonymous said...

τελικα ο απεσταλμένος του Δημάρχου Ιλίου δεν πήγε στην Ιερουσαλήμ αλλα εθεάθη να παίρνει το Αγ. Φως από τον Δήμαρχο Αμαρούσίου κ. Πατούλη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος....

"ματάκιας"