Thursday, April 17, 2008

LAW and JUSTICE

Στο επταμελές πειθαρχικό συμβούλιο παραπέμφθηκε από τον κύριο Σανιδά με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας Σωτήρης Μπάγιας.Ο κ. Μπάγιας κατηγορείται για βάναυση προσβολή του κύρους της Δικαιοσύνης, ασυμβίβαστη συμπεριφορά με το αξίωμα του δικαστικού λειτουργού και έλλειψη συναίσθησης της ιδιότητας του δικαστικού λειτουργού..Τι έκανε ο κύριος Μπάγιας;Εδωσε συνέντευξη στα ΝΕΑ και είπε αυτά που συζητάμε όλοι.

Για τις υποκλοπές: «Μια προκαταρκτική έρευνα που έπρεπε να ολοκληρωθεί σε λίγες -ελάχιστες- μέρες, διήρκεσε έντεκα ολόκληρους μήνες, με πρόδηλα αρνητικά αποτελέσματα για την ανακάλυψη της αλήθειας.» Επισήμανε το γεγονός ότι για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά της χώρας, η διεξαγωγή μιας τόσο σημαντικής έρευνας κρατήθηκε απολύτως μυστική και μάλιστα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

ια τις κάμερες:Εξέφρασε διαφορετική άποψη από εκείνη του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, λέγοντας ότιη διαρκώς εντεινόμενη επέκταση της εγκατάστασης και λειτουργίας καμερών αποτελεί τον μεγαλύτερο μελλοντικό κίνδυνο για τη δημοκρατία και τις ατομικές ελευθερίες.«Εξάλλου, έχει αποδειχθεί ότι η χρήση του μέσου αυτού ελάχιστα έως καθόλου έχει συμβάλλει στην πάταξη της εγκληματικότητας» ,είπε.

Αυτό ήταν το μεγάλο αμάρτημα του κυρίου Μπάγια.Μας είπε πως η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή,απλώς μερικές φορές κάνει τα στραβά μάτια.

No comments: