Tuesday, May 20, 2008

ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΕΤΡΟΜΕΛΙΔΗΣ-ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

Δεν θέλω ήρωες, δεν θέλω ανδριάντες, δεν θέλω χίμαιρες, αυταπάτες, φανταστικούς εχθρούς και καλλιεργημένους μύθους. Δεν θέλω άλλες παρελάσεις, άλλους στρατούς, άλλες μεγάλες ιδέες. Δεν θέλω αποτρεπτικά ή αμυντικά δόγματα, στα 45 μου χρόνια έχω ήδη βιώσει μπόλικα από δαύτα. Ζωή θέλω, μέλλον, ελπίδα για τα παιδιά όλων μας. Και θέλω να μην καταστρέφεται άλλο η πορεία μου από ανίκανους κυβερνώντες, που αδυνατούν καν να συμβαδίσουν με τους καιρούς τους. Γι' αυτά δικάζομαι, γι' αυτά δικαζόμαστε. Για την ανάγκη και συνάμα απαίτησή μας να τα πούμε ανοιχτά, να τα συζητήσουμε με άλλους ανθρώπους, να τα αναγνωρίσουμε όχι ως δεδομένα αλλά ως ζητήματα, να αφαιρέσουμε το σκέπασμα που κρατά ερμητικά κλειστό το δημόσιο λόγο. Οποιος θέλει εθνικισμό και μιλιταρισμό, μίσος και μισαλλοδοξία, οπισθοδρόμηση και χειραγώγηση, ας τα έχει. Εγώ δεν θα 'μαι μαζί του. Τελείωσα.

Aπό το κείμενο του Λάζαρου Πετρομελίδη

Το Ναυτοδικείο Πειραιά καταδίκασε ερήμην σε 3 χρόνια φυλάκιση τον "βετεράνο" αντιρρησία συνείδησης Λάζαρο Πετρομελίδη για 2 ακόμα ανυποταξίες. Η ποινή δεν είναι εξαγοράσιμη. Κανονικά καταζητείται για να φυλακιστεί.

3 comments:

Anonymous said...

KALA TOU KANANE TOU PALIOMALAKA.
EMEIS MALAKES EIMASTE POU YPHRETHSAME? THA TOU EPEFTE O KOLOS AN YPHRETOUSE? ALLA PERNEI GRAMMH APO TA ARISTERA KWMATIDIA POU SYN-ANASTREFETE. AS PANE NA TON VGALOUN TON KARAGIOZI TORA. EKEI NA SAPISEI H MOUNA TOU STHN PSEIROU NA TON GAMISOUN KAI MERIKOI ALVANOI NA VALEI MYALO.
MOUNOPANA PRODOTES KATHIKIA

Anonymous said...

αλληλεγγυη σε οποιον αρνητε να παει στρατο.

ο απο πανω προφανως ειναι μαζοχα γουσταρειι να χανει ενα χρονο απο τη ζωη του για ενα θεσμο που μονο αιμα και θανατο εχει προσφερει στην ανθρωποτητα

Yiannis Varelas said...

ρε κόπανε (ο πάνω πάνω), ναι μαλάκας είσαι που υπηρέτησες....