Thursday, February 15, 2007

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ...

Χθες είχε η ΝΕΤ τον τηλεμαραθώνιο για τα special olympics.Δεν μπόρεσα να δω πολύ αλλά πάνω στο ζάπινγκ έπεφτα σε κουρασμένες φάτσες παιδιών που τα είχαν στημένα σαν "γλάστρες" στο σκηνικό , καλλιτέχνες πήγαιναν και έρχονταν αδοντες αφιλοκερδώς ενώ ο κόσμος έστελνε με καλή διάθεση τα λεφτά του.Όχι μόνο ο κόσμος αλλά και εταιρίες που έβρισκαν δίνοντας ένα ποσό ,τρόπο να διαφημιστούν.Είναι αυτό που λένε "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα".Ασχετα από το αν μαζεύονται χρήματα για καλό σκοπό όλη αυτή η ιστορία της "φιλανθρωπίας" έχει αρχιζει να με τσαντίζει.Εχουμε γεμίσει από τηλεμαραθώνιους και ραδιομαραθώνιους για διάφορους σκοπούς και έχω την εντύπωση ότι όσοι πιό πολλοί είναι αυτοί οι μαραθώνιοι ,τόσο εντονότερο γίνεται το πρόβλημα . Η πολιτεια θα έπρεπε να φροντίζει να μην χρειάζονται τέτοιες προσπάθειες που εκθέτουν πρώτα-πρώτα την ίδια.Αντ'αυτού βλέπεις την ίδια την πολιτεία -διά διαφόρων οργανισμών της- να παριστάνει τη φιλεύσπλαχνη προσφέροντας διάφορα ποσά στις φιλανθρωπικές βραδιές και να γίνεται ο εκάστοτε διοικητής τζάμπα μάγκας με τα δικά μας λεφτά.Κι ακούς για παιδιά με "ειδικές ικανότητες" ,για "αποδοχή της διαφορετικότητας" και διάφορα άλλα τέτοια που το μόνο που κάνουν είναι -έχω την αίσθηση-να μεγαλώνουν την όποια απόσταση "δείχνοντας" κάτι ως διαφορετικό.

3 comments:

Estrella_ said...

Συμφωνώ για τα όσα λες περι πολιτείας.
Η πολιτεία μπορεί να προσπαθεί ( ! ) αλλά τα αποτελέσματα της προσπάθειας είναι μηδαμινά.
Διαφωνώ για τα όσα λες περί τηλεμαραθωνίων. Δεν είναι κακό να αφυπνίζονται οι πολίτες και να προσφέρεις/ουμε για τους ανθρώπους που δεν έχουν τις δυνατότητες που έχουμε εμείς.
Πριν μερικά χρόνια στην πόλη μου κάποια απο τα χρήματα ενός τέτοιου τηλεμαραθωνιου δόθηκαν σε ένα κέντρο ΑμεΑ και φτιάχτηκαν αίθουσες και χώροι διδασκαλίας. Φυσικά και προσβάλλεται η πολιτεία.
Και όχι, δεν νομίζω οτι γίνονται περίγελος οι άνθρωποι αυτοί. Δεν θέλουν τον οίκτο μας εξάλλου. Απλά έχουν δικαίωμα στη ζωη όπως όλοι μας.

KROKO said...

Δεν είπα ότι γίνονται περίγελως,λέω ότι ταλαιπωρούνται αυτά τα παιδιά.Και δεν αμφισβητώ τις προθέσεις του κόσμου.Μιλάω για όλο το σκηνικό και την Πολιτεία που έρχεται μετά να "προσφέρει" λίγα από αυτά που δεν φρόντισε και που είχε την υποχρέωση να δώσει.Οι εταιρίες είναι άλλη ιστορία.Είπαμε ο σκοπός αγιάζει τα μεσα.

Σε ευχαριστώ για το σχόλιο

Caterinoula said...

Απο τοτε που η φιλανθρωπια εκπιπτει της εφοριας αλλα και ανυψωνει την AGB, η μπαλα καπου χαθηκε...ωστοσο αναμεσα στο πανηγυρακι με τις τργουδιστριες καιτους πολιτικους που κανονικα απο αλλη 8εση θα επρεπε να μεριμνουν, βγαινει κατι καλο... κοινωνικη συνειδητοποιηση!!και ναι, εγω χαιρομαι που βλεπω να δινει απλος κοσμος 10 και 20 Ε-κι ας με πουν ρομαντικη-γιατι βλεπω οτι υπαρχει θεληση για βοηθεια,προσφορα και επαφη... Το concept ειναι λαθος(μαζι σου ειμαι..) αλλα εστω και το παραμικρο που θα μπορουσε να βοηθησει,ας γινεται...στην τελικη ας βλεπουμε το ποτηρι μισογεματο και ας μας "πληγωνει" το παρασκηνιο...