Thursday, September 27, 2007

ΤΟ ΦΙΟΡΟ ΤΟΥ ΛΕΒΑΝΤΕ

Πριν από 13 ημέρες συνελήφθη ο δήμαρχος Ζακύνθου Ακης Τσαγκαρόπουλος για εμπρησμό των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου προκειμένου να καλύψει οικονομικές ατασθαλίες ύψους 13 εκ. ευρώ. Σήμερα ο κύριος Δήμαρχος αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας και με την δικαιολογία ότι δεν είναι ύποπτος φυγης καταβάλλοντας εγγύηση 30 χιλιάδων ευρώ. Βεβαίως και δεν είναι ύποπτος φυγής.Γιατί να φύγει από αυτόν τον παράδεισο των λαμογίων.Οι άλλοι τρείς που συνελήφθησαν ως συνεργοί παραμένουν στη φυλακή για να μάθουν να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα άλλη φορά.Φαντάζομαι ότι την ίδια ημέρα που συνελήφθη ο κύριος Δήμαρχος κάπου αλλού θα συνελήφθη και κάποιο πρεζόνι.Και θα καταδικάστηκε σε βαριά ποινή την οποία θα εκτίσει μέχρι τέλους μαζί με ποινικούς κρατούμενους.Και όταν λέμε μέχρι τέλους το εννοούμε αφού το πιθανότερο είναι να το βρούν σε κώμα σε κάποιο κελι.Ετσι ,να καθαρίζει η κοινωνία από τα μιάσματα ,να μένουν οι τίμιοι δήμαρχοι.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟ ΡΙΧΝΕΙ ΠΑΛΙ ΜΠΕΤΑ






Στην 2η φωτογραφία βλέπετε την εφημερίδα που γκρέμισε τον καραμανλισμό να υποστηρίζει ΝΔ τρείς ημέρες πριν από τις εκλογές βάζοντας για ξεκάρφωμα μία συνέντευξη του Αλογοσκούφη.Στη 1η φωτό το χθεσινό φύλο της εφημερίδας πριν γίνουν όσα έγιναν στο ΠΑΣΟΚ. Οι θέσεις του Μπένι για το ασφαλιστικό,τις οποίες θέσεις τις εξέφρασε προτού καν προλάβει ο Ραγκούσης να εκφράσει την επίσημη θέση του Κινήματος.Ο Παπανδρέου είναι κατά τα άλλα ο υπονομευτής της ενότητας του ΠΑΣΟΚ και η Αυριανή το "καθαρό" φύλο με το οποίο ο Μπένι θα σκουπίσει μόλις γίνει αρχηγός τον τίμιο ιδρώτα του.

ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΟΠΩΣ ΤΟΜΠΟΛΑ

Η κατασκευαστική εταιρία Ακτωρ ανελαβε για τα επόμενα τρία χρόνια τη διαχείριση ,λειτουργία και συντήρηση του χιονοδρομικού κέντρου στον Παρνασσό αντί 7,5 εκ.ευρώ(φοβερό ποσό για το λευκό φιλέτο).Όπως γράφει το Ποντίκι η δουλειά έγινε μόλις δύο ημέρες μετά τις εκλογές με διαγωνισμό.Στον Ακτωρα δόθηκαν με απευθείας ανάθεση από το Σουφλιά έργα αποκατάστασης στην Πάρνηθα ενώ αντίστοιχα έργα έχει αναλάβει η εταιρία και στα καμένα της Ηλείας και της Αρκαδίας.Με τις υγείες μας.

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ



Σήμερα οι εφημερίδες θα μπορούσαν να μην έχουν τίτλους και κείμενα.Θα αρκούσαν μόνο αυτές οι φωτογραφίες.Η απέραντη καλωσύνη στο βλέμμα του Βενιζέλου, η ενωτική διάθεση στο ύφος του σημιτάκου ειναι εμφανεις.Και από πίσω οι εκδότες να σπρώχνουν.Δύο χέρια πρέπει να φιλήσει όποιος πάει για αρχηγός και πρωθυπουργός.Των αμερικανών και των εκδοτών αλλοιώς προκοπή δεν βλέπει.Και ο Γιώργος από ότι ξέρω των δεύτερων τουλάχιστον την πόρτα του γραφείου δεν την χτύπησε.Παράπονο το έχουν."Να μην έρθει από το γραφείο νε με δει μια φορά αυτό το παιδί"?

Tuesday, September 25, 2007

ΜΥΑΝΜΑΡ-ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ


Αν κάπου γράφεται η ιστορία σήμερα τότε είναι εδώ ,στη Βιρμανία ή Μυανμάρ όπως την μετονόμασε η χούντα της χώρας,Μυανμαρ σημαίνει οι πρώτοι στον κόσμο.Τα μυαλά τους και μία λίρα δηλαδή.Και η ιστορία στη Βιρμανία γράφεται με ένα τρόπο εκπληκτικό και εικαστικό.Χιλιάδες βουδιστές μοναχοί φορώντας τις κόκκινες στολές τους οδεύουν ο ένας πίσω από τον άλλο σιωπηλά.Καθε μέρα αυτή η σιωπή γίνεται μεγαλύτερη καθώς όλο και περισσότεροι μοναχοί προστίθενται στην πορεία.Γύρω τους πολίτες που θέλουν να φωνάξουν αλλά τους κρατάει ο φόβος.Αυτών η σιωπή δεν είναι ίδια με των μοναχών.Ολα ξεκίνησαν στις 4 Σεπτεμβρίου όταν ο στρατός επενέβη σε ειρηνική συγκέντρωση λίγων μοναχών και τραυμάτισε τρείς από αυτούς.Οι μοναχοί αξίωσαν συγγνώμη.Καθώς όμως η διορία που είχαν δώσει στην χούντα πέρασε χωρίς να ακούσουν αυτή τη συγγνώμη οι μοναχοί άρχισαν να βγάινουν στους δρομους,κάθε μέρα και περισσότεροι και να "φουσκώνουν" το κόκκινο σιωπηλό ποτάμι.Η χούντα της Βιρμανίας είναι από τις χειρότερες.Η χώρα είναι από τις πιό φτωχές της Ασίας με μέσο όρο ζωής τα 57 χρόνια για τους άνδρες και τα 63 για τις γυναίκες.

ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΟΚ

Χρειαζόταν να γίνει τόσος ντόρος για να αποσύρουν το βιβλίο της Ιστορίας? Και στο κάτω-κάτω ας το είχαν αποσύρει πριν από τις εκλογές να μην είχε μπεί και το ΛΑΟΣ στη βουλή ,να είχαν και μια πιό άνετη αυτοδυναμία,να μην τρώγαμε κι εμείς στη μάπα όλο αυτό το συναπάντημα.Και επίσης αυτό είναι το πρώτο μέλημα ενός υπουργού Παιδείας? να αποσύρει ένα βιβλίο για να κερδίσει τις εντυπώσεις? Ένας υπουργός Παιδείας έχω την αίσθηση ότι πρέπει πρώτα να φροντίζει να πηγάινουν όλα τα βιβλία στα σχολεία ,να έχουν όλα τα σχολεία εκπαιδευτικούς στην αρχή της χρονιάς και μετά να αρχίζει την απόσυρση.Βεβαίως καλύτερα που το αποσύρουν παρά να το συνοδεύουν με 500 συγγράμματα που θα αναιρούν αυτά που γράφει το βιβλίο. Το βιβλίο το διάβασα και αισθάνθηκα ότι για 12χρονα παιδιά είναι ένα πολιτισμένο βιβλίο,χωρίς ακρότητες.Κάποιοι λένε για το ανθελληνικό ίδρυμα Σόρος που χρηματοδοτέι κτλ.Δεν ξέρω τι αλήθειες έχουν όλα αυτά γιατί κυκλοφορέι πολλή αρβύλα αλλά θυμάμαι και τα βιβλία που διαβάζαμε εμείς μικροί. Εκεί που μαθαίναμε πως μας έσφαζαν οι τούρκοι και πως τους σφάζαμε εμείς στο γόνατο.Κάποια στιγμή επί του θέματος θα πρέπει να τοποθετηθεί κι ένας παιδοψυχολόγος.θα έχει να πεί πολλά. Βιάζομαι κι εγώ να τοποθετηθώ σαν τον Βενιζέλο.Θα έπρεπε να περιμένω τις τοποθετήσεις του Λιακό, του παπά-Τσάκαλου και του Άνθιμου ως πιό ειδικών.Αυτοί είχαν μονοπωλήσει τα παράθυρα τις ημέρες της Μητέρας των Μαχών του Εθνους.

Monday, September 24, 2007

ΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΙ ΟΧΙ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ

Η δημοσίευση ακόμη και στο wikipedia ανάγκασε τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αντιδράσει ένατονα στην φήμη ότι το πραγματικό του όνομα ήταν Τούρκογλου και το άλλαξε.
Στο μπλογκ του, απαντώντας στην αγγλόφωνη έκδοση της Wikipedia που μέχρι το Σάββατο το βράδυ είχε αυτή τη φήμη ως πληροφορία, αφού κάνει λόγο για εφαρμογή της γκεμπελικής μεθόδου που επιβάλλει την επανάληψη και διασπορά ενός ψεύδους μέχρι την επικράτησή του ως αλήθεια, αναφέρει μεταξύ άλλων:«ΤΟ ψεύδος για το επώνυμο της οικογένειάς μου μεταφέρθηκε τώρα και στον παγκόσμιο ιστό και μάλιστα σε μια τράπεζα πληροφοριών που έχει τεράστια απήχηση». Επισυνάπτει και επιστολή που έστειλε στην «Καθημερινή» στις 12-6-2007 με αφορμή σχετικό σχόλιο, ότι δηλαδή άλλαξε το όνομά του. Στην επιστολή εκείνη σημείωνε ότι η πληροφορία είναι απολύτως ψευδής, συνιστά επανάληψη σχολίων που είχαν διατυπωθεί και για το επίθετο του Ελευθέριου Βενιζέλου και τόνιζε πως η πατρική του οικογένεια κατάγεται από την επαρχία Καρυστίας του νομού Εύβοιας όπου απαντάται συχνά το επίθετο και υπογράμμιζε ότι διατηρούνται ανέπαφα από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους τα μητρώα αρρένων και τα στρατολογικά μητρώα και τα κληροκολόγια, καθώς ο παππούς και ο προπάππος του ήταν ιερείς.
Βεβαίως δεν βρίσκω τι το μεμπτό έχει το όνομα Τούρκογλου ,τη στιγμή που ένα μεγάλο μέρος των ελληνικών επιθέτων έχει αυτή την κατάληξη.Ακόμη κι έτσι να ήταν,είναι δικαίωμα του κυρίου Βενιζέλου να αλλάξει το όνομα του.Δεν είναι κατηγορία το επίθετο.Αν καθίσουμε να αναλύσουμε τι σημαίνει Καραμανλής και από που προέρχεται το Μινέικο χαθήκαμε.

Saturday, September 22, 2007

Η ΑΝΝΑ ΤΗΣ 11 ΝΟΕΜΒΡΗ

«Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται μια ηγεσία που μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Να απαντά στο κοινό αίσθημα, να δημιουργεί πρωτοπορίες, με δυναμισμό, πολιτική επάρκεια, όρεξη για δουλειά. Είναι χρέος μου προς τους πολίτες και προς την παράταξη να κινηθώ σ' αυτήν την κατεύθυνση».Αυτή η τελευτάια πρόταση της Άννας Διαμαντοπούλου αποκαλύπτει ότι εκείνη θεωρεί τον εαυτό της τρίτο πόλο του ΠΑΣΟΚ.Δηλαδή το πιθανότερο είναι να δούμε και την Αννα υποψήφια στις 11 Νοεμβρίου.Οπότε καταλαβαίνουμε και πόσο χύμα και άσχημα είναι τα πράγματα στη Χαριλαου Τρικούπη με τέτοιες υποψηφιότητες.Επί εποχής Ανδρέα όλοι αυτοί ούτε που θα το σκέφτονταν ότι θα μπορούσαν να το διαδεχθούν.Ενώ τώρα δεν αποκλείεται να δούμε υποψήφιο και τον Κώστα Σκανδαλίδη επειδή κάνει ωραία ρετρό πάρτι.

ΜΠΕΝΙ ή ΜΠΕΝΙΤΟ

«Ο κ. Παπανδρέου έκανε πραγματικά ό,τι μπορούσε. Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα. Τιμώ απολύτως τη διαδρομή, την παρουσία και τον αγώνα του»."Εκανε πραγματικά ότι μπορούσε".Ο κύριος Βενιζέλος τα λέει αυτά στο Βήμα της Κυριακής (που αλλού?) εννοώντας βέβαια ότι δεν ήταν άξιος ο Γιώργος για κάτι παραπάνω.Και θεωρεί ο Ευάγγελος ότι μόνο αυτός μπορέι να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στη νίκη.Τους καλλύτερους έχει πάντως μαζί του.Κουλούρης, Γιάννος,Ακης ,εκδότες και μαζί ο Κουρής της Αυριανής.Τρομερό τίμ για να πάει το Κίνημα στο μέλλον με τον Σάντσο Πάντσα ηγέτη απουσία Δον Κιχώτη.

Friday, September 21, 2007

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ...ΑΚΟΥΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ?



θα ξεκινήσω συλλογή υπογραφών για την επιστροφή της.Δεν μπορεί οι μόνες ευνοούμενες να είναι η Μονάχους-Μονάχους και η Καρέτα -Καρέτα,υπάρχει και η Μαριέττα-Μαριέττα,η παρηγοριά μας,το αποκούμπι μας.
Θεέ μου δεν μπορώ να το αντέξω,πως θα περάσει αυτός ο χειμώνας χωρίς εκείνη?

NICK THE GREEK

Κάτι ακούγεται για τριτο πόλο που θα φέρει νέα δεδομένα στο σίριαλ της διαδοχής του ΠΑΣΟΚ.Το υπαινίχθηκαν διάφορα στελέχη αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ποιός μπορεί να είναι αυτός ο πόλος. Η Αννα Διαμαντοπούλου? κατευθείαν απόφοιτος των σχολών Ξυνή.Ο clean Ανδρέας Λοβέρδος? Είναι too much τόσο Χόλιγουντ σε ένα Κίνημα(που έχει μεγαλώσει μέσα στη μουστάκα και το ζιβάγκο).Ο Θεόδωρος πάγκαλος?ice age 2.Η απόψυξη.Δεν έχει άλλες εναλλακτικές εκτός κι αν νοικιάσουν για την επόμενη τετραετία το κέρινο ομοίωμα του Ανδρέα από το Μαντάμ Τισό.Την μόνη έξυπνη κίνηση θα μπορούσε να την κάνει ο Γιώργος.Να προτείνει τον ιντελεκτουέλ αδελφό του.Ωραίος,νέος ,συγγραφέας(κάνει αυτό ένα γκελ στη σοσιαλιστική βάση),άφθαρτος και συνεχιστής της παράδοσης Παπανδρεόυ.Μια τέτοια κίνηση από τον Γιώργο θα ήταν όλα τα λεφτά.Αποχωρώ με ψηλά το κεφάλι,έξασφαλίζω πρόσβαση στην κορυφή,κάνω τον χοντρό να χεστεί πάνω του και παίρνω τη ρεβάνς.

Thursday, September 20, 2007

VENIZELOS COFFEE


Με τα πιό αρωματικά χαρμάνια της Χαριλάου Τρικούπη

Wednesday, September 19, 2007

ΜΠΕΝΙ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα μπορούσε να είναι ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.Αν δεν φερόταν ως γύπας που ίπταται πάνω από τον ετοιμοθάνατο.Με τη βιασύνη και την ματαιοδοξία του κατάφερε να κάνει τους δυσαρεστημένους με το Γιώργο ΠΑΣΟΚους να τον συμπαθήσουν.Επίσης καρφώνεται πολύ άσχημα ότι είναι ο εκλεκτός του εκδοτικού κατεστημένου και ο κόσμος έχει πάρει πρέφα πιά τι γίνεται.Θυμηθείτε ότι οι εκδότες ποτέ δεν "έπαιξαν" Γιώργο ,"έπαιξαν" ΠΑΣΟΚ ,κόμμα δηλαδή όχι πρόεδρο.Πράγμα που σημαίνει ότι ο Γιώργος δεν τους έκανε τα χατηράκια.Με λίγη ανάδρομη ύπνωση επίσης μπορούμε να θυμηθούμε τι γινόταν επί Σημίτη με τα δημόσια έργα και να αναρωτηθούμε αν ο Σημίτης επέλεξε τώρα Βενιζέλο κατόπιν εντολής του εκδότου.Θα πείτε βεβαίως γιατι το 2004 είχε στηρίξει Παπανδρέου ο Σημίτης.Δεν υπήρχε το αντίπαλον δέος ,αναγκαστικά παρέδωσε το δαχτυλίδι στο Γιώργο και μάλιστα ξέροντας ότι τον οδηγεί σε μία σίγουρη ήττα.Τώρα εμφανίζεται ο Σημιτης ως εγγυητής της ενότητας του ΠΑΣΟΚ ενώ την ίδια ώρα ο τζίνιους Μπένι οδηγείται σε αλεπάλληλες πατάτες ,με τελευτάια την κίνηση του να ζητήσει από τον Γιώργο να έχουν μία τηλεοπτική αναμέτρηση.Ενα ντιμπέιντ δηλαδή ανάμεσα σε δύο κορυφάια στελέχη του ίδιου κόμματος,κάτι που θα επιβεβαιώσει τη ρήξη στον ΠΑΣΟΚ και θα το παρουσιάσει στα μάτια του κόσμου ως διασπασμένο.Ο Μπένι που ξεκίνησε την καριέρα του ουσιαστικά ώς εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επί συγχωρεμένου με εισήγηση της Λιάνη.Η ίδια το είπε ότι κάτι είδε στον Βενιζελο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ-ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Με συγκίνηση και χαμόγελα, αλλά και με αιχμές έγιναν οι τελετές παράδοσης και παραλαβής στα υπουργεία που άλλαξαν χέρια μετά την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος.Στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ο Βύρων Πολύδωρας παρέδωσε στον ΥΠΕΣ Προκόπη Παυλόπουλο υπουργέιο ,τρείς "ταραξίες" που είχαν ξεμείνει από τις φοιτητικές κινητοποιήσεις,τρία στρέμματα καμμένα ,τον κύριο Κόη και τα κλειδιά της ΄Χαρλει και είπε σε λιτή πολυδωρική «Φεύγω με ήσυχη τη συνείδησή μου ελπίζω να μην ξέχασα τίποτα όρθιο». Στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης η απερχόμενη υπουργός Φάνη Πάλλη Πετραλιά παρέδωσε μαζί με το υπουργέιο , το πιστολάκι που της έκανε την κόμμωση "μόλις πέρασε ο Κατρίνα" και μια μπουρνουζοπετσέτα στον Αρη για τη φωτογράφιση γιατί την προηγούμενη την είχε ξεχάσει σε spa στην Κωνσταντινούπολη.Ο κύριος Σπηλιωτόπουλος εξήρε το έργο της υπουργού λέγοντας "κατάφερες να μας κάνεις όλους τουρίστες,σου έχω κλείσει κρουαζιέρα ξεκούρασης με κρουαζιερόπλοιο της Λούης " και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει το σημαντικό έργο της.Στο υπουργείο Πολιτισμού ο απερχόμενος υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα που έγιναν στο υπουργείο και κυρίως στα γκρεμίσματα με αιχμή το νεοκλασσικό Κουρεμένου ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στο κυκλαδίτικο τοπίο που δημιούργησε στην αρχαία Ολυμπία ώστε να συνδυάσει τον πολιτισμό και τον τουρισμό κάνοντας dimension να μην τρέχουν οι γερμανοί για αρχαία στην Ολυμπία και για μπάνια στην Μύκονο και κοψοποδαριάζονται.
Ο νέος υπουργός Μιχάλης Λιάπης είπε ότι αισθάνεται δέος που αναλαμβάνει τον τομέα του Πολιτισμού και επισήμανε πως η ολυμπιακή φλόγα του Πεκίνου τώρα που κάηκε η Ολυμπία θα μπορούσε να ανάψει κατευθείαν από την καράφλα του Βουλγαράκη. Στο υπουργείο Επικρατείας ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος έκανε ότι παρέλαβε από τον υπηρεσιακό υπουργό Ροδόλφο Μορώνη αφού κάποια ιδέα που έπεσε να παραλάβει από τον εαυτό του μπαίνοντας και βγάινοντας ταυτόχρονα κρίθηκε μη υλοποιήσιμη. Στο υπουργείο Παιδείας η απερχομένη Μ.Γιαννάκου υποδέχθηκε τον νέο υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη και συνομίλησε μαζί του για περίπου 35 λεπτά.Ο νέος υπουργός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Κρατικό όπου και νοσηλεύεται χωρίς ευτυχώς η κατάσταση του να εμπνεέι ανησυχία.Οι γιατροί λένε ότι γλύτωσε από θαύμα επειδή στη συνάντηση η κυρία Γιαννάκου δεν είχε φορέσει τα μαύρα fendi γυαλιά της. Συγκίνηση στο υπουργείο Απασχόλησης όπου ο υπουργός Βασίλης Μαγγίνας υποδέχθηκε την Σοφία Καλαντζάκου κουνώντας μια κουδουνίστρα και αποχαιρέτισε τον Γεράσιμο Γιακουμάτο ο οποίος αρχικώς είχε ανέβει στην ταράτσα του κτιρίου και απειλούσε να αυτοκτονήσει αν δεν φώναζαν τον Αυτιά να πεί το πρόβλημα του.Τελικώς πείστηκε να κατέβει και να παραδώσει αφού προηγουμένως ο Γιώργος Αυτιάς διέκοψε για διαφημίσεις. Στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο απερχόμενος υπουργός Αναστάσης Παπαληγούρας αφού έκανε μια ενδιαφέρουσα ετυμολογική ανάλυση του επιθέτου του , τραγούδησε τον Καπετανάκη και παρέδωσε σιωπηλά αποφεύγοντας τις δηλώσεις. Στο υπουργείο Μεταφορών ο απερχόμενος υπουργός Μιχάλης Λιάπης αναφέρθηκε στο έργο που παρήχθη προκαλώντας απορία στους παρισταμένους και τόνισε ότι αποχωρεί με συναισθήματα συγκίνησης και χαράς που φεύγει επιτέλους από τα ΚΤΕΛ και τη μασχαλίλα.Κάλεσε δε το νέο υπουργό Χατζιδάκι να γράψει κι άλλα τραγούδια λέγοντας πόσο τον επηρέασε το ρίκο-ρίκο-ρικοκο τις ημέρες τις εξορίας του θείου στο Παρίσι.

Tuesday, September 18, 2007

Ο ΖΑΜΠΟΥΝΗΣ ΣΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

Που είναι ο Βάγκνερ ,που είναι ο Πουτσίνι,που είναι ο Βύρων που είναι η Μαριέττα,που είναι η Φάνη? Και ερωτώ είναι αυτή κυβέρνησις? Χωρίς το elegance ένδυμα της Μαριορής ,το ελισαββετιανό χαμόγελο της Φάνης-όχι- Πάλι πετραλιά ,δίχως οιμέ τη γράνα του σαμουράι πολύδωρος,? Αν κάτι υπηρχε στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα που έδινε ένα ευρωπαικό αέρα στο Μαξίμου ήταν τα συνολάκια της Μαριέττας ,το πλατινέ Αλέξις μαλλί της Φάνης και τα μανικετόκουμπα του Βύρωνος.Τώρα κοιτώ το νέο σχήμα και βλέπω μόνο μικροαστούς και πλέμπα.Τι να σου κάνει μόνος ως τουρίστας ένας Αριστόβουλος Σπηλιωτόπουλος?

Monday, September 17, 2007

ΣΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΑΧ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΕΚΛΑΝΑ

Ωραίες μούρες βάζει το ΛΑΟΣ στη βουλή.Τουλάχιστον δεν θα πλήξουμε. Εχουμε και λέμε.Πλεύρης ο υιός,τάλε κουάλε ο πατήρ στο πιό κρυφό του.Αδωνις Γεωργιάδης(αφησε στο μαγαζί τον μικρό που βρήκε την ευκαιρία να βγάλει τα απωθημένα του και τσιρίζει πιό άσχημα από τον μεγάλο αδελφό ).Μάκης Βορίδης(γνωστός θεωρητικός της ακροδεξιας),Κυριάκος Βελόπουλος(ο πατριώτης βιβλιοπώλης των βορείων).Και βεβαίως για το ξεκάρφωμα ο σεξολόγος Βαίτσης Αποστολάτος για να ελέγχει τις πατριωτικές σηκωμάρες.Δυστυχώς όπως έγραψα σε προηγούμενο ποστ έμεινε εκτός η Εφη Σαρρη που θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα αυτής της πατριωτικής βαρβατίλας.

ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ

Αρχισε ήδη η ωραία εργολαβία της επόμενης ημέρας που κάνει τον Ευάγγελο αρχηγό πριν ακόμη γίνει.Γκάλοπ τον βγάζουν καταλληλότερο για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ,πολύ μπροστά από τον Γιώργο.Το κοινό θέλει άλλο μονομάχο στην αρένα σε ποσοστό πάνω από 50%.Δημοσκοπήσεις ημέρας σαν τα αυγά.Πότε γίνονται,πότε στήνονται κανείς δεν παίρνει είδηση.Αλλά τσούπ ,ξαφνικά ,Ευάγγελος ο σωτήρ του Κινήματος.Για να έρθει μια ακόμη ωραία ήττα.Τέλος πάντων,άλλο ήθελα να πω.Αν κάτι με στεναχωρέι ιδιαιτέρως είναι η αποτυχία του Πρωτόπαππα να εκλεγεί.Τώρα θα φορέσει τις γούνινες παντοφλίτσες του και θα περιφέρεται από το σαλόνι στην κουζίνα,αυτός που κάποτε είχε περάσει την πόρτα του Λευκού Οίκου.Η ζωή είναι τελικά άδικη.Αφησε εκτός την Εφη Σαρρή , τη σύζυγο Πασχάλη ,τον Λιάγκα και την βαρώνη Φον Ρούφεν αλλά και ο Πρωτόπαππας? Μοντιέ...

Ο ΑΦΘΑΡΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ωραία. Φεύγει ο βαρύς Γιωργάκης και έρχεται ανεμοπατώντας και ανεμίζοντας τα διπλώματα του και την αλαζονεία του ο Ευάγγελος.Που περίμενε στην γωνία το στραβοπάτημα του αρχηγού ως καλός Ιζνογούντ και προετοίμαζε τα πράγματα με δηλώσεις του τύπου "θα πρέπει να είναι μια εύκολη νίκη". Σαν να έλεγε δηλαδή "κακομοίρη μου μην τολμήσεις και δεν νικήσεις σου έρχομαι"(χωρίς να σκέφτεται ότι μέρος της φθοράς του ΠΑΣΟΚ είναι κι αυτός ,χρόνια υπουργός της πολιτιστικής ολυμπιαδας).Γιατί βεβαίως ο Βενιζέλος είχε δεί γκάλοπ ,τα είχε αναλύσει,τα ήξερε.Και προετοιμαζόταν για τη μεγάλη στιγμή που ήρθε αργά το βράδυ της Κυριακής.Είχε φροντίσει μέχρι και για τον συμβολισμό του πράγματος.Με ένα πήδο βρέθηκε από τη Χαριλάου Τρικούπη στο Ζάππειο για να κάνει τις φαρμακερες δηλώσεις του ,στον προθάλαμο της αίθουσας των αρχηγών. Από το Γιώργο στο Βενιζέλο.Από το λίγο στο λιγότερο.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ

Είναι ωραια να πέφτεις...Ισχύει και για τη ΝΔ που κατάφερε να βγεί νικήτρια με ένα ποσοστό που σε παλιότερες αναμετρήσεις θα ήταν ένα γκαραντί ποσοστό ήττας.Αλλά η ανυπαρξία του Γιώργου την οδήγησε σε μία απρόσμενη νίκη για να ολοκληρώσει το έργο της στο πράσινο που έμεινε.Όπως καταλαβαίνετε μαζί με τη ΝΔ μπορέι να χαίρεται και ο Πολύδωρας διότι -σου λέει- αφού βγήκαμε πρώτοι,έχω κι εγώ μερίδιο.Μπορέι να χαίρεται και ο Γιακουμάτος που θα συνεχίσει να έχει ως έδρα του υπουργέιου τα παράθυρα αφού εκεί πέτυχε.Μπορεί να χαίρεται ο Παπαληγούρας κι ας έχουν σχεδόν 100 άνθρωποι βρεθεί νεκροί στον Κορυδαλλό από τις αρχές του χρονου.Όλοι μπορούν να χαίρονται,και η ΝΔ και το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΛΑΟΣ.Μόνο ο Γιώργος θα κρατάει με απόγνωση το κεφάλι του κρυμμένος σε μια σκιερή γωνιά του Καστριου.

Wednesday, September 12, 2007

KAVLI PRIZES

Ενα νέο βραβείο θεσπίζεται σε συνεργασία με τη Νορβηγική Ακαδημία προκειμένου να συμπληρώσει τα κενά του βραβείου ΝόμπελΘα απονέμεται κάθε χρόνο από το 2008 στους τομείς της αστροφυσικής ,της νανοτεχνολογίας και της neuroscience.Το βραβείο θα συνοδεύεται από ένα εκατομμύριο δολάρια για κάθε νικητή.Το ζήτημα είναι ότι βραβείο θα πάρει το όνομα του ανθρώπου που διέθεσε το ζεστό χρήμα μέσα από τον φιλανθρωπικό ίδρυμα του του entrepreneur Fred Kavli.Eπομένως υπομονή να κάνουμε χαρά από του χρόνου.Πως θα προφέρουν τα βραβεία οι παρουσιαστές των ειδήσεων? Δίνω χαρακτηριστικό παράδειγμα."Ενα Kavli πήρε ο Δημήτρης Νανόπουλος για την εργασία σου στην.....". "Με ένα Kavli τιμήθηκε ο....

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΝΔ ΜΕ ΛΑΟΣ.

Σκέφτομαι κυβέρνηση συνεργασίας με το ΛΑΟΣ και γουστάρω αποδόμηση.Υπουργός Δημοσίας Τάξεως Πλεύρης(ο υιός του γνωστού Πλεύρη-είναι υποψήφιος),Πολιτισμού Εφη Σαρρή ,Παιδείας και Θρησκευμάτων Αδωνις Γεωργιάδης με υφυπουργό τον παπα-Τσάκαλο,Δικαιοσύνης Μανθεάκης (ο δικηγόρος του Κοκού),Εξωτερικών Ναξάκης,Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων οι δύο γέροι που έβγαιναν το Σαββατοκύριακο στο τελεσίτι σαν τους γέρους του Μάπετ Σόου(αν δεν τους φύτεψαν).Επικρατείας ασυζητητί Ζαχαρίας Τσίχλας μαζί με το μπαλέτο του(καλύτερος από το σχήμα Ρουσό-Μάρα)

ΕΚΛΟΓΕΣ "ΟΙΚΟΣ ΔΙΑΛΥΝΑ"

Εχουμε προσφορά από το Καστρί. 550 ευρώ για τις ανασφάλιστες νοικοκυρές.Περιμένουμε μια καλύτερη προσφορά από Ραφήνα.Από Ραφήνα έχουμε κάτι νεώτερο? Σαν δημοπρασία του οίκου Διαλυνά έχουν γίνει αυτές οι εκλογές.Δίνει ο ένας κατάργηση της γονικής παροχής,χτυπάει ο άλλος με σύνταξη σε ζευγάρι αγροτών ,ξαναχτυπάει το Καστρί με τις νοικοκυρές.Οταν μιλάνε το Καστρί και η Ραφήνα τι να σου κάνουν οι λαικές συνοικίες?Περισσός και Κουμουνδούρου?

O ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ CAT MAN ΛΕΓΕΤΑΙ KAST MAN

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Καραμανλής προχωρούν στη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας αποδεικνύοντας τη βαθιά τους υποκρισία και το πόσο επικίνδυνοι εθνικά είναι. Οι μάσκες έπεσαν» δήλωσε ο Χάρης Καστανίδης για τον χάρτη στο βιβλίο της τρίτης λυκείου όπου η ΠΓΔΜ εμφανίζεται με το όνομα Μακεδονία.Ο χαμένος δίδυμος αδελφός του Κατέλη βρήκε ευκαιρία να κάνει αντιπολίτευση με ένα ανύπαρκτο θέμα αποδεικνύοντας ότι και να φύγουν αυτοί θα έρθουν χειρότεροι.Για πρώτη φορά έχει δίκιο η Μαριέττα που μιλαει για "πρωτοφανείς χυδαιότητες και αθλιότητες από πατριδοκάπηλους όλων των κομμάτων που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα για προεκλογικούς σκοπούς".Μέχρι κι ο Πάγκαλος είπε ότι όσοι το αναδεικνύουν το θέμα είναι αγράμματοι.

Tuesday, September 11, 2007

ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΓΗ

Σας γράφω για κάτι που σας είναι ήδη πολύ γνωστό. Όταν κανείς δεν ακούει όμως, δεν μας μένει παρά η επανάληψη. Με λένε Φαντέλ. Οι γονείς μου γεννήθηκαν στην Αίγυπτο και μετανάστευσαν στην Ελλάδα. Εγώ γεννήθηκα στην Αθήνα, πριν από δεκαεννέα χρόνια. Πήγα στο ελληνικό δημόσιο σχολείο. Τα ελληνικά είναι η δική μου γλώσσα. Στους άγνωστους ανθρώπους που μαθαίνουν την καταγωγή μου και μου λένε, για κομπλιμέντο, ότι μιλώ άριστα τα ελληνικά τούς απαντάω: «Και σεις το ίδιο!». Εκείνοι παραξενεύονται. Παραξενεύομαι όμως διπλά εγώ που υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η ελληνική γλώσσα είναι δική μου όσο και δική τους. Το ίδιο συμβαίνει νομίζω και με τις χώρες. Η Αίγυπτος είναι πλέον η χώρα των γονέων μου. Μου αρέσει κάθε φορά που πηγαίνω αλλά νιώθω σαν επισκέπτης σε μουσείο. Η πραγματική μας χώρα είναι αυτή στην οποία γεννιόμαστε και μεγαλώνουμε, ερωτευόμαστε και πονάμε, η χώρα όπου κάνουμε σχέδια για το μέλλον. Επομένως, η χώρα μου είναι η Ελλάδα. Αν όλα ήταν λογικά, θα έπρεπε να θεωρήσω τον εαυτό μου Έλληνα πολίτη. Να όμως που δεν είναι λογικά. Μέχρι τα δεκαοκτώ μου είχα την ψευδαίσθηση ότι ανήκα εδώ για
όλους τους λόγους που σας είπα. Όταν πήγα στον δήμο όμως και ρώτησα τους υπαλλήλους εάν δικαιούμαι την ελληνική υπηκοότητα, επειδή έχω γεννηθεί στην Ελλάδα, εκείνοι γέλασαν. Λες και τους ρώτησα εάν δικαιούμαι να έχω τέσσερα πόδια, τρία κεφάλια και οκτώ χέρια. Έτσι έμαθα ότι με θεωρούν σαν να ήρθα μόλις χθες. Έμαθα ότι πρέπει να βγάλω άδεια παραμονής με τους ίδιους δύσκολους όρους που έβγαλαν και οι γονείς μου. Εκείνη την ημέρα, όταν γύρισα στο σπίτι και έμεινα μόνος με τον εαυτό μου, κοιτάχτηκα στον καθρέφτη και ξέσπασα σε λυγμούς. Σκέφτηκα ότι ζω σε μια χώρα όπου δεν με θέλουν ή με θέλουν για πάντα ξένο. Ένιωσα ότι δεν ανήκω πουθενά... Θα με ρωτήσετε γιατί σας τα λέω όλα αυτά παραμονές εκλογών; Τις προάλλες συνέβη κάτι που με πείραξε ξανά. Ήμουν με την παρέα μου και συζητούσαμε για διάφορα, σοβαρά και αστεία, τα περισσότερα αστεία, όταν κάποιος ανέφερε το βίντεο της Έφης Σαρρή. Κάποια στιγμή ο φίλος μου ο Βαγγέλης είπε: “Έλα μωρέ, εγώ θα ψηφίσω Σαρρή για χαβαλέ”. Οι φίλοι μου ψηφίζουν φέτος για πρώτη φορά. Δεν ξέρω γιατί, αλλά θύμωσα πάρα πολύ. Άρχισα να βγάζω λόγους, κινδύνεψα να γίνω γελοίος, λέγοντας πως δεν πρέπει να θεωρήσουμε την ψήφο μας χαβαλέ και διάφορα τέτοια. Οι φίλοι μου με παρακολουθούσαν με γουρλωμένα μάτια. Σπάνια συζητάμε εμείς για πολιτικά. Με ρώτησαν τότε τι θα ψηφίσω και εκεί έμαθαν ότι εγώ δεν ψηφίζω. Στην αρχή νόμισαν ότι κάνω πλάκα. Μετά γούρλωσαν ακόμα περισσότερα τα μάτια. Ήμασταν μαζί από το Γυμνάσιο. Εκείνοι δεν με βλέπουν ως ξένο. Είμαι ξένος όμως... Σκέφτομαι ότι υπάρχουν άνθρωποι που αρνούνται ή βαριούνται να ψηφίζουν. Και άλλοι που ψηφίζουν για χαβαλέ. Εγώ ζηλεύω το δικαίωμά τους να ψηφίζουν. Σκέφτομαι ότι κάθε φορά που θα έρχονται οι εκλογές θα νιώθω ξένος. Και είναι πολλά τα παιδιά σαν και μένα. Οι εκλογές είναι ίσως η μέρα που μας θυμίζει περισσότερο ότι είμαστε ξένοι, ότι δεν ανήκουμε πουθενά. Και αυτό το πράγμα πονάει, σαν δάγκωμα άγριου σκύλου... Ευχαριστώ για τη φιλοξενία Φαντέλ Μ. »

Επιστολή του 19χρονου Φαντελ Μ.
Aπό τη στήλη του Γκασμέτ Καπλάνι στα ΝΕΑ

Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΔΕΝ ΠΕΤΑΕΙ ΣΑΒΟΥΡΑ


Ο άνθρωπος είναι κορυφή.Επειδή παλιά κατέβαινε με τη ΝΔ και τώρα με το ΛΑΟΣ για να μην ξοδεύει για αφίσες κράτησε αυτές που του είχαν μείνει και απλώς έβαλε μπλάνκο στο Νέα Δημοκρατία προσθέτοντας με μαρκαδόρο ΛΑΟΣ.

ΕΤΣΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ(ο εκλογικός χάρτης)


Από το Υπουργέιο Εσωτερικών παρατίθεται ο χάρτης της ανεξάρτητης και υπερήφανης Ελλάδας με τις εκλογικές περιφέρειες αναλυτικά ωστε να διευκολυνθούν οι εκλογείς στην άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος.

Monday, September 10, 2007

QUIZ

"Είναι ντροπή να πιστεύει πολιτικός ή πολίτης ότι ένα ιστορικό κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ έβαλε τις φωτιές.Είναι βλακείες .Είναι διαστρέβλωση της αλήθειας.Είναι εκ του πονηρού.Είναι προβοκάτσιες".

Ποιός τα είπε αυτά?

Α.Ο Κώστας Λαλιώτης

Β.Η Μαριλίζα Ξενογιαννακο...κάτι.

Γ.Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος

Η απάντηση στο επόμενο post.

Friday, September 7, 2007

ΠΑΓΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ

Λίγες μόνο ημέρες μετά την πυρκαγιά που δεν άφησε κολυμπηθρόξυλο στην Πάρνηθα ο ευτραφής επαναστάτης του πράσινου ήλιου Θεόδωρος Πάγκαλος(που είναι μια Πάρνηθα μόνος του) μαζί με άλλους 4 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο υπόλοιπο Αττικής (Βασίλης Οικονόμου, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Ηλίας Παπαζήσης και Κωνσταντίνος Βρεττός) ζητούσαν να μη ισχύσει το προεδρικό διάταγμα του Σουφλιά, που προβλέπει τη δυνατότητα οικοδόμησης στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας στα 20 στρέμματα. Υποστήριζαν οι πράσινοι επαναστάτες που θα έρθουν για να σώσουν το περιβάλλον ότι η δυνατότητα αυτή δεν πρέπει να περιοριστεί περαιτέρω από τα 4 στρέμματα.Μάλιστα έρριξαν και τη φοβερή πρόταση να επιτραπεί η συνένωση δύο αγροτεμαχίων για να συμπληρωθούν τα 4 στρέμματα όπου δεν βγάινει αλλοιώς και τσιμέντο να γίνει. Τα πράσινα λαμόγια τονίζουν ότι «το διάταγμα πρέπει να καταργηθεί από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά τις εκλογές» .Αυτά αμέσως μετά τις πυρκαγιές στο βουνό από τον αριστερο και ευαίσθητο κύριο Πάγκαλο και τους άλλους τέσσερις που θέλουν να γίνουν κυβέρνηση οι τραμπαρίφες ψηφοθήρες.Ουστ...

Thursday, September 6, 2007

ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ

Αν έχει καποια σημασία σημειολογικά ο Γιώργος πήγε στο ντιμπέιντ στην ΕΡΤ με suv.Ενα Lexus.Ο Καραμανλής με audi ,η Παπαρήγα με Skoda και ο Καρατζαφέρης με πολυμορφικό Citroen.Δεν μπόρεσα να δω με τι πήγε ο Αλαβάνος(υποπτεύομαι με το ΚΤΕΛ για Παιανία) και ο Παπαθεμελής(αυτός μάλλον με ποδηλατάκι με βοηθητικές).Επίσης πρωτος έφτασε ο Παπαθεμελής(για να πιάσει στασίδι μην το μετανοιώσουν), μετά πήγε η Παπαρήγα και μετά από ώρα έφτασε ο Καραμανλής.Με το που έφτασε ο Καραμανλής ,καπάκι ήρθε ο Παπανδρέου και αμέσως μετά ,τελευτάιος δηλαδή ο Καρατζαφέρης.Για αυτόν είμαι σίγουρος ότι είχε κρυφτεί πίσω από θάμνους στη Μεσογείων και περίμενε στο καρτέρι να περάσουν όλοι για να κάνει την εμφάνιση του.

Tuesday, September 4, 2007

ΝΑΙ,ΕΙΝΑΙ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ


Μπήκε φθινόπωρο και με βρήκε κουρασμένο να βλέπω,να συζητάω και να απογοητεύομαι για το χάλι που το έχουμε βιτρίνα.Για τις φωτιές που δεν σβήνουν επί 12 ημέρες λες και καίγεται ο Καναδάς ,για τον κρατικό μηχανισμό(ποιόν?), για τις φωνές στα παράθυρα που με κάνουν να χαμογελάω ειρωνικά(σας ξέρω τι λαμόγια είσαστε λέω μέσα μου,μόλις φύγει από πάνω σας η κάμερα αλλάζετε ύφος και όψη),για την κυβέρνηση που μας περνάει για ιθαγενείς και μας μοιράζει καθρεφτάκια-επιδόματα μαζί με παραμύθια για οργανωμένα σχέδια κατά της χώρας μας,για την αντιπολίτευση που δήθεν θλίβεται και δεν πείθει...Και για εμάς τους ίδιους που αύριο θα τακτοποιήσουμε την οργή μας στο συρτάρι ξεθωριασμένη σαν παλιά φωτογραφία και θα ξεχάσουμε μέχρι το επόμενο κακό. Ομως μπήκε φθινόπωρο και ήρθε όμορφα σαν κυριακάτικος επισκέπτης.Συγυρισμένο,καθαρό,με τις βροχές του ,τη δροσιά του...Επιτέλους ,μια καλή είδηση.Το φθινόπωρο ήρθε στην ώρα του.Γιατί έχουμε χάσει πιά και τις εποχές.Και φοβόμαστε ότι παλιά αγαπούσαν οι άνθρωποι να βλέπουν και να αισθάνονται.Τη βροχή,τον ήλιο,το κρύο,το χιόνι,το ευεργετικό καλοκαιρινό αεράκι.Τώρα τα καιρικά φαινόμενα συνοδεύονται και από ένα ρήμα τρόμου.Βρέχει-θα πλημμυρίσουμε, κάνει κρύο-θα παγώσουμε,χιονίζει-θα αποκλειστούμε,φυσάει-θα καούμε.Πως τα καταφέραμε έτσι? να φοβόμαστε τη φύση και από πάνω να έχουμε την απαίτηση να μας σώσει ποιός? ο Πολύδωρας.

Sunday, September 2, 2007

ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΚΛΗΣΗ ΚΑΜΜΕΝΕ

«Τη Δευτέρα που καιγόταν όλη η Πελοπόννησος ερχόμουν από τη Μάνη στην Αθήνα για τα γυρίσματα της σειράς. Εξω από τη Σπάρτη, κοντά σε ένα χωριό, ήταν κρυμμένο ένα μπλόκο της Τροχαίας. Δύο τροχονόμοι έκοβαν κλήσεις στους διερχόμενους οδηγούς που προσπαθούσαν να φύγουν μακριά από τις φωτιές".O ηθοποιός Λάκης Κομνηνος περιγράφει την δική του εμπειρία από τα καμμένα της Πελοπονήσσου και αποδεικνύει ότι ο κρατικός μηχανισμός βρισκόταν σε απόλυτη ετοιμότητα και ο συντονισμός ήταν τέλειος.